Επικοινωνία

Home Δραστηριότητες Διδακτικές Επισκέψεις
Το Σχολείο μας
PDF Εκτύπωση E-mail

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

142Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Αλήθεια, υπάρχουν παιδιά που «ΔΕΝ καταλαβαίνουν»; Ή μήπως καταλαβαίνουν με τον δικό τους τρόπο; Και ποιος είναι αυτός;

Οι όροι «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ», «ΔΕΠΥ» «ΑΥΤΙΣΜΟΣ» ακούγονται όλο και περισσότερο γύρω μας. Δεν έχουν μόνο μια ερμηνεία ή έκφανση, δεν έχουν ένα μοντέλο αντιμετώπισης και σίγουρα ποικίλλουν ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ατόμου.

Τα προβλήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το παιδί που του έγινε η διάγνωση, ούτε μόνο την οικογένεια του, αλλά αφορούν σε μεγάλο βαθμό το δάσκαλο και τους συμμαθητές του.

 

 

Σας καλούμε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, και ώρα 6.30 μ.μ. να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε με τους ειδικούς ? δικούς μας ανθρώπους ? ομιλητές:

 

  • Κολοκοτρώνη Ουρανία ? ψυχολόγο Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
  • Μπασδέκη Ρίτσα ? ειδική παιδαγωγό
  • Αγραπίδη Κωνσταντίνο ? ειδικό παιδαγωγό

 

Όλα τα παιδιά, είναι διαφορετικά και γι? αυτό μοναδικά. Ας προσπαθήσουμε όλοι ώστε αυτή η μοναδικότητα να μη γίνει μοναχικότητα, αλλά πολύμορφη συλλογικότητα!!!

 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ του 142ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ &

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  του 142ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διεύθυνση: Κρυστάλλη 10-16, Πλατεία Παπαδιαμάντη ? Άνω Πατήσια

Τηλέφωνο: 2102020088

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα συλλογής

και

κομποστοποιήσης βιοαποβλήτων στο δήμο Αθηναίων


 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΠΠΣ)ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Δείτε το έγγραφο από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

 
PDF Εκτύπωση E-mail

13/02/2013

Επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων προς τους Γονείς και Κηδεμόνες

του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία  αλλά και τη λύπη του για τις επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών  του σχολείου, από «ευτυχώς» μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων, που κάποιες φορές μπορεί να χαρακτηρισθούν κι ως εμμονές. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνάδελφοί μας δέχτηκαν λεκτικές και γραπτές επιθέσεις, με λόγια προσβλητικά, υποτιμητικά κι απειλητικά. Κάποια περιστατικά έγιναν και στην είσοδο του σχολείου μπροστά σε πλήθος άλλων γονιών ( που η μόνη τους αντίδραση ήταν η σιωπή ή η αδιαφορία) και το χειρότερο μπροστά στα ίδια τους τα παιδιά αλλά και σε πλήθος άλλων μαθητών.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, αυτοί οι γονείς φέρνουν στο σχολείο κι εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ποιους; Σ΄ αυτούς  που προσβάλλουν; Σ΄ αυτούς που βρίζουν, που απειλούν; Κι όλα αυτά για ποιο λόγο;  Γιατί προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου; Γιατί φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των μαθητών; Γιατί προσέχουμε τους μαθητές εκείνους που έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα; Γιατί κύριο μέλημά μας είναι η ευχάριστη διαμονή των μαθητών μας στο σχολικό περιβάλλον;

Κατανοούμε τις δυσκολίες, τα άγχη, τον πανικό που έχει δημιουργήσει η κατάσταση των κοινωνικών κι οικονομικών συνθηκών της χώρας μας. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε κι εμείς άμεσοι αποδέκτες. Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι κι έχουμε υποστεί, όπως πολλοί γονείς της κοινότητάς μας, τα μέτρα λιτότητας και τον ευτελισμό της οντότητάς  μας. 

Όμως συνεχίζουμε να είμαστε επιστήμονες με αξιοπρέπεια, την οποία αξίζουμε διότι την κερδίσαμε με τα πτυχία μας, τις εξετάσεις μας, τη δουλειά μας, την υπευθυνότητά μας, τους αγώνες και τα οράματά μας και πάντα με την αγωνία και τη σκέψη ότι διδάσκουμε ανθρώπους σε τρυφερή ηλικία, με ό,τι  αυτό συνεπάγεται?

Φυσικά και δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ούτε ιδανικούς δασκάλους, ούτε ήρωες. Όπως τόσοι συνάδελφοι έτσι κι εμείς δουλεύουμε με υπερβάσεις ψυχικές κι οικονομικές  κι αυτό δεν το κάνουμε μόνο για τους μαθητές μας αλλά και για μας τους ίδιους, για να νιώθουμε ότι έχει νόημα η δουλειά μας κι ουσία ο αγώνας μας.

Πρεσβεύουμε ότι το να δημιουργήσουμε πρότυπα ανυπακοής για οποιονδήποτε κανονισμό του σχολείου, όχι μόνο δε λύνει κανένα πρόβλημα, όχι μόνο δεν αποτελεί σωστή αντίδραση, αλλά αντίθετα αναπαράγει την απίστευτη ανευθυνότητα που μας έφερε σε αυτήν την κατάσταση.

Αισθανόμαστε απογοητευμένοι και χαρακτηρίζουμε τα περιστατικά αυτά ως                  ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Απευθυνόμαστε λοιπόν με αυτή την επιστολή σε όλους εκείνους που μας αμφισβητούν για να τους πούμε ότι δεν είμαστε εμείς οι εχθροί. Εάν υπάρχει λάθος ελάτε να το ψάξουμε μαζί, να το διορθώσουμε.  Έτσι θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον. Όπως και να έχει θα έχουμε κερδίσει τη δυνατότητα να είμαστε μαζί. Κι εάν κερδίσουμε κάτι στο μέλλον μαζί θα χαρούμε!!! Διαφορετικά αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Το ξέρετε καλά και το ξέρουμε,  ότι οι προσβολές, οι ύβρεις, οι απειλές, οι κατηγορίες  έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Πίσω τους μπορούν να κρυφτούν «μικροί» άνθρωποι?

Από τους άλλους γονείς που γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών περιμένουμε την άμεση κι έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Εμείς θέλουμε κι επιδιώκουμε να έχουμε όλους τους γονείς δίπλα μας κι όχι απέναντί μας.

 

 

 

 

                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

μετρητής επισκεψιμότητας

Εισηγήσεις Εκδηλώσεων

ΔΕΠΥ-Μαθησιακές Δυσκολίες

Καιρός
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.