Επικοινωνία

Συνδέσεις γνωστών μας

Home Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
PDF Εκτύπωση E-mail

Ασφάλεια στις σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, hi5, Twitter)

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που συνδέονται σε κάποια από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, hi5, Twitter) για να συνομιλήσουν με τους διαδικτυακούς "φίλους" τους ανταλλάσοντας μηνύματα.  

Πέρα από τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων, υπάρχουν ομάδες συζητήσεων, παιχνίδια και ένα σωρό εφαρμογές καθώς και δυνατότητα να μοιράζεται κανείς με την παρέα του ένα βίντεο που είδε στο Διαδίκτυο ή ακόμη και ένα ενδιαφέρον άρθρο. 

Μαζί με όλα αυτά όμως, οι χρήστες μοιράζονται και προσωπικά τους δεδομένα... ίσως υπερβολικά πολλά. Αυτά τα προσωπικά δεδομένα μας είναι στην κυριολεξία πολύτιμα, μιας και αυτά πουλάνε οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε διαφημιστές για να έχουν έσοδα και να μπορούν να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν

  Ας βάλουμε λοιπόν το μυαλό μας να δουλέψει και ας ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές και ας θυμόμαστε μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια ακόμα και ανώνυμα στο 800 11 800 15 ή να κάνουμε μια καταγγελία στη Safeline.

 

  • Μη δίνεις σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης στο εικονικό προφίλ σου. Όποιος αποκτά πρόσβαση σε αυτό μπορεί να διαχειριστεί πλήρως τα δεδομένα που εμφανίζονται σε αυτό.

  • Πριν γραφτείς σε μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε από κάποιον ενήλικα να σου εξηγήσει τι λέει η δήλωση περί απορρήτου (privacy) έτσι θα ξέρεις με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιούνται από την ιστοσελίδα τα προσωπικά σου δεδομένα.

  • Μην ανεβάζεις στο προφίλ σου φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά η τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι, ειδικότερα αν πρόκειται για το σπίτι σου, το σχολείο ή μέρη που συχνάζεις. Έτσι θα μειώσεις τις πιθανότητες εντοπισμού σου στον φυσικό κόσμο.

  • Αν δεχθείς ένα προσβλητικό ή ανεπιθύμητο μήνυμα, χρησιμοποίησε την ενσωματωμένη μέθοδο καταγγελιών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείς. Συνήθως αναφέρεται με τη λέξη «report».Να έχεις πάντα υπόψη ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι δημόσια προσπελάσιμες, επομένως, καλό θα ήταν να μην ποστάρεις στοιχεία και φωτογραφίες που θα σε έφερναν σε δύσκολη θέση.

  • Έχε κατά νου ότι, ακόμα και όταν διαγράψεις το προφίλ σου, πολλές πληροφορίες δεν αφαιρούνται και ενδέχεται επίσης να τις συναντήσεις και αλλού στο Διαδίκτυο.

  • Να γνωρίζεις ότι, από τη στιγμή που θα προσθέσεις στη λίστα των φίλων σου κάποιο άτομο (αποδοχή «friend request»), αυτό αποκτά πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που εμφανίζονται στο προφίλ σου, μεταξύ των οποίων οι φωτογραφίες και τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

  • Από τη στιγμή που δημιουργείς το εικονικό σου προφίλ θα πρέπει να πας στο μενού των ρυθμίσεων για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων (συνηθέστερα θα το βρεις στα αγγλικά ως «privacy settings») και να αλλάξεις τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Στο μενού αυτό μπορείς μεταξύ άλλων:
    • Να επιλέξεις αν οι επισκέπτες του προφίλ σου μπορούν να δουν αν είσαι online ή όχι.

    • Να καθορίσεις ποιοι θα μπορούν να βλέπουν το εικονικό σου προφίλ ή συγκεκριμένα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό (ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία κ.α.)

    • Να μπλοκάρεις την πρόσβαση συγκεκριμένων ατόμων στο προφίλ σου. Να ρυθμίσεις από ποιους χρήστες μπορείς να λαμβάνεις προσωπικά μηνύματα και σχόλια.

    • Να ρυθμίσεις αν θα εμφανίζεται το προφίλ σου στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο καθώς και τη μορφή που θα έχει (αν θα φαίνεται η φωτογραφία, τα στοιχεία επικοινωνίας κ.α.).
  •  
 

μετρητής επισκεψιμότητας

Εισηγήσεις Εκδηλώσεων

ΔΕΠΥ-Μαθησιακές Δυσκολίες

Καιρός




Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.