Επικοινωνία

Home Η Πόλη μας Η Αθήνα εν συντομία
Η Πόλη της Αθήνας PDF Εκτύπωση E-mail
Η πόλη μας

 

 

Αθήνα - Ακρόπολη

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Νομαρχίας Αθηνών, του Δήμου της Αθήνας και της Ελλάδας. Βρίσκεται στη Στερεά (Κεντρική) Ελλάδα και αποτελεί ένα ζωντανό οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Πήρε το όνομά της από την θεά Αθηνά που ήταν προστάτης της. Σήμερα είναι μια σύγχρονη αλλά και διάσημη πόλη λόγω του γεγονότος ότι στην αρχαιότητα ήταν μια ισχυρή ισχυρή πόλη-κράτος και ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Θεωρείται ότι είναι η πιο ιστορική πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Αθήνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ιστορικά της μνημεία που διασώθηκαν, έστω και εν μέρει, κατά το πέρασμα των αιώνων. Το λιμάνι της ιστορικής πόλης είναι το λιμάνι του Πειραιά.Στην αρχαία Ελλάδα, το όνομα  της Αθήνας ήταν στον πληθυντικό («Αθήναι») και τον 19ο αιώνα αυτό το όνομα επανήλθε για μια ακόμη φορά ως το επίσημο όνομα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 - όταν εγκαταλείφθηκε η καθαρεύουσα, το όνομα «Αθηνά» καθορίστηκε ως επίσημο.

Το συγκρότημα του πολεοδομικού σχεδιασμού καλύπτει μια έκταση 412.000 στρεμμάτων σε όλη τη λεκάνη της Αττικής η οποία περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους του Αιγάλεω, της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται περίπου στο ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδα και σε αριθμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, σε 3.361.806 κατοίκους. Το ύψος στο κέντρο της πόλης υπολογίζεται σε περίπου 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η μορφολογία του λεκανοπεδίου της Αττικής είναι σχετικά ποικίλη, με λόφους και ογκώδεις ορεινές περιοχές.


 

Πηγές

wikipedia

Athens Greece Travel Guide

 

 

 

μετρητής επισκεψιμότητας

Εισηγήσεις Εκδηλώσεων

ΔΕΠΥ-Μαθησιακές Δυσκολίες

Καιρός
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.