Επικοινωνία

Συνδέσεις γνωστών μας

PDF Εκτύπωση E-mail

"Τέχνη και δημιουργική γραφή"

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές του Α3 με συντονίστρια τη δασκάλα τους εκπαιδευτικό Πηνελόπη Μακρίδη εκπόνησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Τέχνη και δημιουργική γραφή". Ο παιδαγωγικός σκοπός του προγράμματος ήταν μέσα από την παρατήρηση και επεξεργασία έργων τέχνης οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να συνθέσουν μια ιστορία.

 

ΤΟ Ε1  ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ  ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Η πλατεία Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δίπλα στο σχολείο μας στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα το μελαγχολικό άγαλμα του Κοσμοκαλόγερου της ελληνικής λογοτεχνίας ,που τα συντροφεύει στα παιχνίδια και στους περιπάτους τους.

Διάβασαν διηγήματά του, τα ανέλυσαν, μετέφρασαν τη λόγια γλώσσα του, παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στα διηγήματά του, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματά του, μελέτησαν τη βιογραφία του, σχεδίασαν το πορτρέτο του και εικόνες των διηγημάτων του, δημιούργησαν με συγκεκριμένη τεχνική "παλιό'' βιβλίο που περιείχε ό,τι έγραψαν γι΄αυτόν, έφτιαξαν μικρά βίντεο στο διαδίκτυο για τη ζωή του και το έργο του, βιντεοσκοπήθηκαν στην πλατεία μαζί του, μιλώντας γι΄αυτόν,έλαβαν μέρος σε λογοτεχνικό διαγωνισμό γράφοντας κείμενα με 10 λέξεις από τα διηγήματά του και τέλος ενσαρκώθηκαν οι ίδιοι τους ήρωές του σε μια θεατρική παράσταση στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Μια πόλη μαγική

Οι Μαθητές της Δ' Τάξης με συντονίστρια τη Κυρία Μαραγκού Νομική εκπόνησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Μια πόλη μαγική" δείτε τα παρακάτω βίντεο

 

 

 

 

μετρητής επισκεψιμότητας

Εισηγήσεις Εκδηλώσεων

ΔΕΠΥ-Μαθησιακές Δυσκολίες

Καιρός




Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.